Broodje Martinnovatie: Demo Labster - Ondersteunende tool voor labo-practica

De faculteit Wetenschappen kenmerkt zich door veel practica, vaak binnen de context van een labo.
Labster is een virtuele labo-omgeving waarmee studenten kunnen interageren ter voorbereiding van een bestaand labo. De virtuele omgeving kan tevens ingezet worden voor het aanleren van labo-technieken en processen of toestellen die niet fysiek beschikbaar zijn, dus ter aanvulling van het bestaande aanbod. De labo-catalogus bevat meer dan 50 interactieve simulaties vooral m.b.t. chemie, biologie en biochemie.

Normaal gezien kan u enkel het labo met de veiligheidsinstructies gratis uitproberen of een niet-interactieve introductie-video uit de catalogus bekijken. Labster was zo vriendelijk een trial-account ter beschikking te stellen voor UGent gedurende een aantal maanden. Dus uitzonderlijk krijg je als docent toegang tot alle labo-simulaties in de catalogus. U kan ons contacteren voor het verkrijgen van de vereiste trial-account en een bondige bijhorende uitleg. De presentatie zal gegeven worden door Patrick Edvardsson van Labster, die hiervoor speciaal komt overgevlogen uit Denemarken.

Inschrijven?
Wanneer?
Plaatsen
Campus Sterre, gebouw S2, vergaderzaal 3.1 (3-de verdieping), ingang vooraan het gebouw, aan de kant van S118/04/2017 12:00 - 13:3032

Bijkomende informatie

Wenst u een (gratis) broodje ?
Reacties op deze website: oc-ict@UGent.be
English | Print
inloggen